Orijinal sound’ları ve imza attıkları birbirinden başarılı çalışmalarla Linkin Park, Nu-Rock adı verilen yeni müzik türünün ilk temsilcilerinden. Müziklerinde Rock, Rap ve Electronica gibi bir çok farklı sound’u başarıyla bir araya getiren Linkin Park’ın temelleri, 1996 yılında gitarist Brad Delson ve Mike Shinoda tarafından atılır.
Kariyerlerine Xero adında bir grup kurarak başlayan ikili, zamanla vokalist Mark Wakefield, DJ Joseph Hahn, davulcu Rob Bourdon ve basçı Phoenix Farrell’ın da katılmasıyla kadrosunu güçlendirir. 4 şarkıdan oluşan bir demo çalışması ve Mark Wakefield’ın gruptan ayrılışın hemen ardından topluluk, isimlerini -ileride ilk albümlerine de ilham verecek olan- Hybrid Theory olarak değiştirir. Başlarda Los Angeles’ta çeşitli klüplerde boy gösteren topluluk, Phoenix Farrell’ın başka bir toplulukla turneye çıkmak üzere grubu terk etmesinin ardından, vokalist Chester Bennington’ı kadrolarına dahil eder.
Bennington’un orijinal vokalleriyle güçlenen topluluk, 1999 yılında 6 şarkılık bir EP çalışmasına imza atar ve telif haklarından doğan çeşitli problemler nedeniyle, kendilerine yeni isim olarak Linkin Park’ı seçer. Phoenix’in sürpriz dönüşüyle birlikte Linkin Park, yepyeni bir demo çalışmasının ardından, kariyerlerinin belki de en önemli adımını atarak Warner müzik şirketiyle anlaşır. Ekim 2000’de Hybrid Theory adlı ilk albüm çalışmaları piyasaya sürülen Linkin Park, One Step Closer, Crawling, ve In The End gibi hit çalışmalarıyla adını kısa sürede duyurmayı başarır. Temmuz 2002’de ortaya çıkan Reanimation adlı albüm, hala yankıları süren Hybrid Theory’nin remix versiyonlarını içermektedir. 2003 yılının Mart ayında çıkardıkları Meteora adlı albümleri ve burada yer alan Somewhere I Belong, Numb ve Faint gibi hit’leriyle Linkin Park, dünya çapında hayran kitlesini genişletmeyi başarır. Bugüne kadar Video Müzik Ödülleri de dahil olmak üzere bir çok ödül kazanan Linkin Park, en son geçtiğimiz yılın sonlarında, rap sanatçısı Jay-Z ile birlikte, Collision Course adlı orijinal bir albüm çalışmasına imza atmıştı.
Üyeler
Chester Charles Bennington (Chazy Chaz) Vokal - Gitar (pek Çalmasada) Joseph Hahn (Mr Hahn) Turntable - Director Phoenix Farrel: Bass Gitar Brad Dalson: Gitar Rob Bourdon: Davul Mike Shinoda (Mad Madness) Klavye - Gitar - Vokal
Kliplerini rock müziğine ilgi duyan hemen hemen herkes izlemiştir.Onun için buraya eklemiyorum.
Lise yıllarımda dinlediğim sevdiğim grupların başında gelirdi.Etkisinden kurtulamadığım iki albümden birisi 'meteora'(diğeride y.o.k. tabikii)seviyoruz, dinliyoruz
Yanlış bir paradox bu çilekeş kendileri nu metal grubudur.
"Kliplerini rock müziğine ilgi duyan hemen hemen herkes izlemiştir"
Benim mantığımda bu bir paradoxtur, nu metal olduğu için rock ve metal dinleyicisi olanların birçoğu dinlememiştir, benim mantığımda düşüncemde tamamen rock ve metalden bağımsız bir müzik tarzıdır hiçbir ortak noktası yoktur.
Ve sakın kızmayın bunu sizler için söylemiyorum genel olarak söylüyorum metal özentileri dinler nu metal gruplarını. Wikipedia ' dan kısaca nu metal gruplarını aldım ve bunları paylaşayım sizlerle.
Son olarak ;
"Herkes istediğini dinler, müzik matematik problemi değildir" Ama ben bu grubu sevmiyorum müzik değil bana göre ...
Nu metal grupları (yabancı) ;
* System Of a Down
* 12 Stones
* Breaking Benjamin
* Chevelle
* Chimaira
* Coal Chamber
* Cold
* Crazy Town * Deftones * Disturbed
* Drowning Pool * Evanescence
* Exilia
* Fuel
* Guano Apes * Ill Nino
* Incubus
* Kittie * Korn * Limp Bizkit
* Linea 77 * Linkin Park
* lostprophets
* Mushroomhead
* P.O.D. * Papa Roach
* Pleymo
* Rammstein
* Reveille
* Saliva
* Scars Of Life
* Sevendust
* Skinlab * Slipknot
* Soulfly
* Staind
* Taproot
* Trapt
* Zebrahead
Yanlış bir paradox bu çilekeş kendileri nu metal grubudur.
"Kliplerini rock müziğine ilgi duyan hemen hemen herkes izlemiştir"
Ve sakın kızmayın bunu sizler için söylemiyorum genel olarak söylüyorum metal özentileri dinler nu metal gruplarını.
Son olarak ;
"Herkes istediğini dinler, müzik matematik problemi değildir" Ama ben bu grubu sevmiyorum müzik değil bana göre ...
Nu metal grupları (yabancı) ;
* System Of a Down
*
* Disturbed
*
* lostprophets
* Rammstein
Nu metal grupları (yerli) ;
* Çilekeş * Dorian
kaynak : tr.wikipedia.org
Öncelikle bu güzel eleştirin için teşekkür ederim.'Nymphetamine'
linkinparkın nu-metal grubu olduğunu biliyorum zaten.rock müziğine ilgi duyan sözünü bilerek söyledim çünkü yaşadığım yerde ,rock dinliyorum diyen hemen hemen herkes linkinpark dinlemiştir.
bana göre nu metal özenti müziği değildir.Metal müziğin sert ve yüksek duvarlarında açılan küçük bir kapıdır.ve ben kendi açımdan o kapıdan bir adım daha ileri gitmeyi düşünmüyorum.istediğim şeyi bana verebiliyorsa o benim tarzımdır.
paylaşım için teşekkür ederim ki ,vay be bu da mı nu metal dediğim bir kaç grupla karşılaştım.Sayende yeni birşeyler ögrendim sağol
ve seninde dediğin gibi
'Herkes istediğini dinler,müzik matematik problemi değildir.'
* System Of a Down
* 12 Stones
* Breaking Benjamin
* Chevelle
* Chimaira
* Coal Chamber
* Cold
* Crazy Town * Deftones * Disturbed
* Drowning Pool * Evanescence
* Exilia
* Fuel
* Guano Apes * Ill Nino
* Incubus
* Kittie * Korn * Limp Bizkit
* Linea 77 * Linkin Park
* lostprophets
* Mushroomhead
* P.O.D. * Papa Roach
* Pleymo
* Rammstein
* Reveille
* Saliva
* Scars Of Life
* Sevendust
* Skinlab * Slipknot
* Soulfly
* Staind
* Taproot
* Trapt
* Zebrahead
bu kırmızı ile işaretlediğim grupları severim ben. Ama dediğin gibi Nymphetamine bunların hepsine nu-metal demekte bir acayip. Mesela Incibus, Staind, Rammstein vs vs.. bunlara nu-metal demek biraz garip. İyi bir genelleme yapılmış cidden =)
hepiniz koca bir pisliksiniz!.. neden biliyor musunuz? çünkü hiçbirinizin ne olmak istediğinize dönük bir içgüdünüz bile yok.. benim gibi insanlara ihtiyacınız var, benim gibi insanlar gerekli.. ben olmadan bir hic siniz.!. böylece, parmağınızı uzatıp, 'hey! işte bu kötü adam!' diyceksiniz.. peki bu sizi ne yapıyor? iyi adam mı? hayır. siz, iyi değilsiniz.. ben, her zaman doğruyu söylerim, yalan söyleyen sizlersiniz.. pekala kötü adama iyi geceler dileyin, hadi!..